Starten

 

Welkom bij MACRO Trends (MT), een blad voor beleggers, eerder dan een beleggingsblad. Gericht op de kritische belegger, die meer wil weten over de onderhuidse risico's waar niemand op let, maar wel het verschil zullen maken. 

Onze aanpak is géén aanpak van de vluchtige, jachtige trader. Onze aandelen zijn buy&hold, en wij richten ons niet op mensen die denken snel rijk te kunnen worden met de beurs. 

Wij richten ons op mensen die al kapitaal verworven hebben, en begrijpen dat tijd het essentiële element is: wie zijn vermogen juist gepositioneerd heeft, die moet maar één ding meer doen: kunnen wachten.

Omdat het ons doel is uw kansen op zeer bevredigende resultaten uit uw beleggingen zo groot mogelijk te maken, vragen we u om voldoende aandacht te besteden aan onderstaande punten:: 
 

 1. Beleggen begint bij de juiste broker. U bent het meest flexibel met een internetbroker, zodat u te allen tijde zelf kan handelen en uw uw kosten drukt.
   
 2. Kosten zijn een belangrijk aspect bij het beleggen en het is dan ook altijd nuttig om een goede prijs/kwaliteits-verhouding van broker te kiezen. De auteur belegt zelf bij LYNX vanwege de goede klantenservice, uitgebreide handelsmogelijkheden en professionele platform. Ontdek hier de privileges van LYNX. Hierin wordt u duidelijk gemaakt wat LYNX voor u kan betekenen. Wie een rekening opent, krijgt gelijk €250 of €150 transactietegoed. Een mooie geste! (voor Belgie, klik hier en voor Nederland klik hier).
   
 3. Voordat u begint te beleggen, raden wij u aan vertrouwd te raken met onze manier van werken. U krijgt toegang tot het volledige archief. Maak er gebruik van.
   
 4. De portefeuille is opgebouwd volgens de filosofie van een beleggings-piramide, waarbij het minst risicovolle de basis vormt, en het meest risicovolle de top. Hoe hoger, hoe minder er van die activaklasse in zit..
   
 5. Je potentiële winst wordt bepaald door je aankoopprijs! Werk daarom altijd met limieten. Maar ook bij verkoop leg je best een limiet in. Bij een paniekdag willen we ook niet te goedkoop verkopen.
   
 6. Spreiden is zeer belangrijk.